Steeds meer mensen ontdekken Andalusië in Zuid-Spanje als vakantiebestemming. In dit artikel vertellen we jullie graag waarom Nederlanders zo graag naar Andalusië komen. Deze vakantieregio in Zuid-Spanje heeft jou als toerist namelijk heel veel te bieden. Voordat je verder leest over Andalusië willen we ons graag even voorstellen; wij zijn Ronald & Wendy, we runnen Holiday Mountain net buiten het dorpje Riogordo. Rustig gelegen in de heuvels boven Málaga. Doordat wij in Andalusië wonen, werken én veel met onze gasten spreken, weten wij heel goed wat Andalusië zo speciaal maakt. Niet voor niets wordt Andalusië het echte Spanje genoemd. Lees maar!

Het klimaat in Andalusië

Voor veel Nederlanders is klimaat de belangrijkste factor om een vakantiebestemming uit te kiezen. Nederlanders zijn dol op een zon zekere vakantie. We kunnen u geruststellen: Andalusië telt meer dan 300 dagen zon per jaar, in Andalusië kunt u volop genieten van een heerlijk mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. Dit maakt Andalusië in Zuid-Spanje vrijwel het gehele jaar tot zo’n populaire vakantiebestemming van Nederlanders! We krijgen vaak de vraag ‘Wat is de beste maand om naar Andalusië op vakantie te gaan?’ maar dat ligt er helemaal aan wat je wilt gaan doen. Ga je voor een zonvakantie of wil je meer actief het fraaie binnenland ontdekken of juist een combinatie hiervan? De maanden juli en augustus zijn warm in Andalusië en meer geschikt voor een zonvakantie en het maken van lokale uitstapjes. De overige maanden zijn heel geschikt voor een actieve vakantie in Zuid-Spanje.

vakantie naar andalusië spanje

Over een actieve vakantie gesproken…

In Andalusië kun je tal van buitenactiviteiten beoefenen. Safari, kanovaren, fietsen… maar ook super spectaculair wandelen: ken jij bijvoorbeeld El Caminito del Rey? Deze indrukwekkende wandelroute stond ooit bekend als één van de gevaarlijkste wandelroutes van Europa.

vakantie naar andalusië spanje - Over een actieve vakantie gesproken

De El Caminito del Rey is één van de attracties van Andalusië. In 2001 is het wandelpad gesloten, maar na een volledige renovatie is El Caminito del Rey in 2015 weer heropend. Het is nu niet meer één van de gevaarlijkste wandelpaden van Europa, maar misschien wel het meest spectaculaire wandelpad. Het wandelpad slingert zich door een diepe kloof. De steile rotswanden reiken er honderden meters hoog. Hier is El Caminito del Rey tegenaan geplakt. Het spectaculaire wandelpad is zo’n 3 kilometer lang. Onderweg wordt jouw moed beloond met fantastische uitzichten. El Caminito del Rey ligt ongeveer 25 kilometer van Holiday Mountain. Zeer geschikt dus voor een dagtrip! Durf jij het aan?

 

Andalusië – het echte Spanje!

Inderdaad, zo wordt Andalusië vaak genoemd en terecht want je vindt hier alles wat Spanje zo uniek maakt. Het mediterrane klimaat, pareltjes van zandstranden en smaakvol eten van verse, lokale producten… je vindt het allemaal hier in Zuid-Spanje. Wat Andalusië extra speciaal maakt is het adembenemende binnenland. Je wordt verrast door een totaal onverwachte wereld. Zo’n 30% van Andalusië is beschermd natuurgebied. Je zult zien dat het landschap voortdurend wisselt. Tegen de hellingen liggen vaak prachtige witte dorpjes die bekend staan om hun typerende Andalusische architectuur. Stopt u gerust eens in zo’n authentiek dorpje en voel – eventueel vanaf het terras van de lokale bar – de rustieke sfeer van het echte Spanje!

vakantie naar andalusië spanje - het echte Spanje

Culinair genieten in Andalusië!

We kunnen er kort over zijn: de keuken van Andalusië is er één van pure genieters. De gerechten in Andalusië zijn zeer gevarieerd en verschillen zelfs per streek. Aan de kust is het vis dat de boventoon voert, in het binnenland vind je meer traditionele stoofschotels. De veelal kleurrijke gerechten zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook zeer smaakvol. Maar weinig mensen weten dat de verrukkelijke Serranoham oorspronkelijk afkomstig is uit Andalusië.

Culinair genieten in andalusie

Wij serveren het bij Holiday Mountain vaak als tapa bij een typisch Spaans drankje. Verder staat de keuken in Zuid-Spanje bekend om de heerlijk frisse salades, met lokale ingrediënten uit de regio. Als dessert kunnen we je de Tarta de queso Andaluza aanraden, een overheerlijke cheesecake. Als drankje is Tinto de Verano een tip, het is een drankje dat veel gedronken wordt in Andalusië. Het is een mix van rode tafelwijn en Fanta, Sprite of Bitter Lemon. De ijsklontjes zorgen voor verkoeling, probeer het eens tijdens je vakantie in Zuid-Spanje!

Kom jij ook vakantievieren in Andalusië?

Andalusië is goed bereikbaar met zowel de auto als het vliegtuig. Diverse maatschappijen vliegen vrijwel dagelijks op Málaga. Komt u met de auto, dan volgt u de snelweg A7 tot Málaga, vervolgens neemt u de afslag A-45 richting Sevilla/Granada. Kom vakantievieren in Andalusië. Wij begroeten u graag bij Holiday Mountain!

Recommended Posts