Nerja is een badplaats aan de Costa del sol en ligt in het Axerquia gebied. Een bezoek aan deze kustplaats mag zeker niet ontbreken als u verblijft bij Holiday Mountain. Het voormalige vissersdorpje is uitgegroeid tot een drukke badplaats, maar het centrum van Nerja heeft zijn oorspronkelijkheid goed weten te bewaren. De vele smalle straatjes in het centrum ,waar je zalig kunt genieten van de Spaanse sferen. We delen graag met u de bezienswaardigheden van Nerja!

Balcón de Europa in Nerja

De Blikvanger in Nerja is Balcón de Europa, met een spectaculair panoramisch uitzicht over de kustlijn en de bergen van het binnenland. En wordt beschouwd als de plek waar je het meest panoramische uitzicht op deze zee ter wereld kunt krijgen. Er is een standbeeld van koning Alfonso de XII waaraan het Balcon zijn naam heeft te danken. In 2003 werdt er een standbeeld geplaatst van de koning als vorm van herdenking, en dit is het werk van Francisco Martin de beroemde beeldhouder. Het Plein wordt omringd door muziekanten, schilders en levende standbeelden, wat zorgen voor een magische sfeer. Net naast Balcón de Europa bevindt zich Iglesia Salvador ,wat kerk van de verlosser betekent. Deze kerk is gebouwd in 1697 door architect Juan Lechuga, maar is daarna nog meerdere malen gerestaureerd en uitgebreid. Het is een echte trekpleister voor toeristen, binnen vindt je mooie beschilderde plafonds en een indrukwekkend bronzen beeld van Jezus Christus. Vele mensen willen hier trouwen, maar hiervoor moet je wel wachten, er is namelijk een wachtlijst.Balcon de europa Nerja

Nerja telt 13 stranden, verdeeld over 16 km.

MAAR DE 3 MOOISTE HIER OP EEN RIJ……

BURRIANA BEACH.

Burriana beach Nerja

Burriana beach is het beroemste en meest bezochte strand van Nerja. Het  is een plaatje met zijn goudkleurig zand en het turquis heldere water. De mogelijkheden om te genieten van activiteiten zijn er ook volop, zoals kajakken, jetskiën, waterfietsen, snorkelen.  Ook staat Burriana bekend om de overheerlijke paella  Chiringuito Ayo bestaat sinds 1969 en is elke dag geopend. De paella wordt bereidt boven op een houtvuur, en voor slechts 7 euro mag je zoveel eten als je maar wilt.

PLAYA CALAHONDA.

Dit kleine strandje van slechts 120 meter breed ligt onder Bacón de Europa en is het meest gefotografeerde strand van Nerja. Het kleine oude vissershuisje  dat is de rots is aangebouwd is zeker een foto waard! 

PLAYA MARO

Een 2 km buiten Nerja vindt je Playa Maro. In 2013 is dit strand uitgeroepen tot het mooiste strand van Andalusië, het kraakheldere water, de koraalriffen en de verscheidene vissoorten zorgen ervoor dat dit een zeer geliefde plek is om te snorkelen en te duiken. Ook de kajaktochten zijn zeker de moeite waard. De rotsen rond om de baai zorgen voor waanzinnige onderwatergrotten en de verschillende rivieren die hier uitmonden zorgen voor spectaculaire watervallen.

 Bezoek Cuevas de Nerja.

Grotten las cuevas Nerja

Cuveas de Nerja is een druipsteen grot en behoort tot de grootse grottencomplexen van Europa. De grot is bijna 5 km en heeft een oppervlakte van z’on 35.000 m2.  De stalactieten hangen als een gordijn aan het plafond, en heeft werelds langste stalactiet met een lengte van 33 meter. De grotten staan in de top 5 van toeristische attracties van Andalusie, ze worden dan ook veel bezocht door toeristen.Tijdens het Festival Internacional de Música y Danza de las Cuevas de Nerja, worden er klassieke muziekconcerten gegeven. Deze vinden plaats in de 30 meter hoge zaal Sala de la Cascada.

Ben je in Nerja dan is er ook de mogelijkheid om de grotten te bezoeken met het pendeltreintje (cueva tren) Het ticket kost €16,- inclusief ticket voor het bezoek aan de grotten en het museum. Het treintje stopt op 4 plekken in de omgeving: Cuevas de Nerja, plein van Maro,  de Chanquete boot (de beroemde tv serie is hier opgenomen Verano Azul) en Nerja museum. Je kunt de hele dag gebruik maken van het treintje en kunt in en op stappen wanneer je maar wilt.

Voor het bezoek aan de grotten is het belangrijk dat je schoenen draagt, slippers zijn namelijk verboden! Ook is het aan te raden om een trui of een jasje mee te nemen, het is namelijk maar 19 graden in de grotten.

Komt u ook vakantie vieren in Andalusië?

Andalusië is goed bereikbaar met zowel de auto, motor als met het vliegtuig. Diverse maatschappijen vliegen vrijwel dagelijks op Málaga. U heeft de mogelijkheid om in Málaga een auto te huren. Komt u met uw eigen auto of motor, dan volgt u de snelweg A7 tot Málaga, vervolgens neemt u de afslag A-45 richting Sevilla/Granada. Kom lekker vakantie vieren in Andalusië. Wij begroeten u graag bij Holiday Mountain!

Recommended Posts