Op motorvakantie naar Andalusië is populair onder motorrijders in Nederland. Deze regio in Zuid-Spanje lijkt wel gemaakt voor een motorvakantie: het binnenland van Andalusië is bezaaid met fraaie landweggetjes die vragen om ontdekt te worden. Onderweg is er vanaf de motor van alles te zien in dit deel van Zuid-Spanje. Voordat je verder leest over een motorvakantie in Andalusië willen we ons graag even voorstellen; wij zijn Ronald & Wendy, we runnen Holiday Mountain net buiten het dorpje Riogordo. Rustig gelegen in de heuvels boven Málaga. Onze passie voor gastvrijheid en Andalusië delen wij graag met u. In dit artikel laten we zien waarom Andalusië zo geschikt is voor een meerdaagse motorvakantie. Ontdek de schoonheid én vrijheid van Zuid-Spanje vanaf uw motor!

Waarom Andalusië zo geschikt is voor een motorvakantie

Andalusië is een regio in Zuid-Spanje die niet voor niets de bijnaam ‘Het echte Spanje’ heeft. Alles wat Spanje zo aantrekkelijk maakt vindt u in Andalusië. Vanaf Holiday Mountain rijdt u met uw motor zo de ongerepte natuur in. Een prachtig decor van heuvels en bergen spreidt zich voor u uit. Vanaf uw motor geniet u van adembenemende vergezichten. Onderweg is het vaak sensationeel sturen en komt u altijd wel zo’n typisch witgekalkt Andalusisch dorpje tegen; stap gerust eens af en geniet van de lokale charme en de echte Spaanse cultuur. Ook de bekende stranden van de Costa del Sol liggen niet ver weg: tour over de boulevard en voel de Spaanse zomer! Wilt u motorrijden combineren met cultuur dan is een stadstrip Málaga zeer de moeite waard. Ook steden als Marbella en Granada zijn eenvoudig en snel met de motor te bereiken. Tijdens uw motorvakantie bij Holiday Mountain hoeft u zich niet druk te maken om het weer. Andalusië telt meer dan 300 dagen zon per jaar, in Andalusië kunt u tijdens uw motorvakantie genieten van een heerlijk mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. Dit maakt Andalusië in Zuid-Spanje vrijwel het hele jaar tot zo’n populaire vakantiebestemming voor motorrijders!

Interessante motorroutes en bezienswaardigheden in Andalusië

Wij weten als geen ander dat motorrijders van vrijheid houden: lekker op de bonnefooi rondtoeren en genieten. Natuurlijk kunt u gewoon op pad gaan, maar we willen u graag ook enkele interessante motorroutes en bezienswaardigheden met u delen.

Motorvakantie Andalusië

Ronda op de motor verkennen

Een populaire dagtrip op de motor is een bezoek aan Ronda. Ronda is één van de mooiste dorpen van Andalusië. Het dorp ligt op zo’n anderhalf uur rijden van Holiday Mountain. Onderweg kunt u al kennismaken met het fraaie binnenland van Andalusië. Ronda biedt tal van bezienswaardigheden, maar het dorp staat vooral bekend om de indrukwekkende Puente Nuevo, de brug die de 2 zijden van de 100 meter diepe El Tajo-kloof met elkaar verbindt. Het uitzicht van de brug is adembenemend. Verder vindt u in Ronda een paleis, een arena en een prachtig oud historisch stadscentrum. Ronda wordt drukbezocht, met name in het weekend. Bent u echt op zoek naar historie, dan is het interessant om een bezoek aan Ronda te combineren met een bezoek aan de op 20 kilometer gelegen archeologische vindplaats Acinipo. Hier vindt u een goed bewaard Romeins theater en overblijfselen van thermale baden en oude waterwerken. Onderweg is het uiteraard weer volop genieten vanaf uw motor in dit gevarieerde deel van Andalusië!

Motorvakantie Andalusië

Op de motor naar Málaga en Marbella

Holiday Mountain ligt op 30 minuten rijden van Málaga, midden in de fraaie natuur van Andalusië. Motorrijders waarderen de ligging enorm: op de smalle landweggetjes is het direct genieten als u voor een dagje motorrijden op pad gaat. De badplaatsen Málaga en ook Marbella zijn geliefde bestemmingen. De combinatie van het fraaie binnenland en de Costa del Sol maakt deze dagtripjes juist zo uniek. Het is er fantastisch motorrijden. Bovendien is er in Málaga en Marbella ontzettend veel te zien en te ontdekken. Wist u bijvoorbeeld dat Picasso is geboren in Málaga? Ontdek het fraaie historische centrum met Moorse en Romeinse invloeden en slenter door de wijk SOHO Málaga, een kleurrijke kunstenaarswijk. Marbella ligt op 1 uur motorrijden van Málaga. Het is de meest chique en trendy kustplaats aan de Costa del Sol in Andalusië. De historische en pittoreske oude binnenstad van Marbella ‘Casco Antiguo’, is een verborgen juweeltje. U vindt deze nabij het centrum van de stad, net boven de Avenida Ricardo Soriano – de hoofdstraat die door Marbella loopt – en tegenover het park La Alameda. Overigens ligt vlak voor Marbella Puerto Banús, de luxe jachthaven van Marbella. Stop even met de motor en vergaap u aan de enorme jachten die hier liggen. En wie weet… spot u er wel een beroemde filmster!

Kom motorrijden en vakantievieren in Andalusië!

Andalusië is goed bereikbaar met zowel de motor als met het vliegtuig. Diverse maatschappijen vliegen vrijwel dagelijks op Málaga. U heeft de mogelijkheid om in Málaga een motor te huren. Komt u met uw eigen motor, dan volgt u de snelweg A7 tot Málaga, vervolgens neemt u de afslag A-45 richting Sevilla/Granada. Kom motorrijden en vakantievieren in Andalusië. Wij begroeten u graag bij Holiday Mountain!

Recommended Posts