Een bezoek aan de historische kustplaats Málaga mag eigenlijk niet ontbreken als je vakantie viert bij Holiday Mountain. De bruisende stad Málaga heeft je voor een dag veel te bieden. In dit artikel delen we graag de mooiste bezienswaardigheden van Málaga. We kunnen hier zaken als tapas-tochten, wijnproeven, het oude centrum verkennen, winkelen en het strand bezoeken gaan beschrijven, maar het is veel interessanter om het echte Málaga te ontdekken.

Botanische tuin La Concepción in Malaga

Als je vanaf Holiday Mountain naar Málaga rijdt (via de A-45) kun je er niet omheen: de indrukwekkende botanische tuin La Concepción in Málaga. Hier kun je maar liefst 2.000 planten en bomen bewonderen, waarvan sommige meer dan honderd jaar oud zijn. De diverse flora omvat o.a. palmbomen, fruitbomen, waterplanten en cactussen die van over de hele wereld komen. Bovendien herbergt de botanische tuin een groot aantal vogelsoorten. De sectie ‘Around the World in 80 Trees’ toont de bezoeker een unieke verzameling bomen en struiken die representatief zijn voor de vijf continenten. Gezien de ligging aan de noordkant van Málaga is de botanische tuin La Concepción zeer geschikt als startpunt van een dagtrip naar Málaga.

Bezienswaardigheden Málaga - Alcazaba – waan je in Moorse en Romeinse sferenAlcazaba – waan je in Moorse en Romeinse sferen!

Alcazaba (wat citadel betekent in het Arabisch) is een paleisachtig fort aan de voet van de heuvel Gibralfaro. Het wordt vaak genoemd als één van de meest iconische bezienswaardigheden van Málaga en het best bewaarde Moorse fortpaleis in Spanje. Toen de Alcazaba werd gebouwd, was het één van de belangrijkste verdedigingsgebouwen van Málaga. Het werd gebouwd in een tijd dat de Arabieren regeerden over Zuid-Spanje en Portugal. Málaga was een belangrijke stad in Moors Andalusië dankzij de ligging aan de kust en de drukke haven. Ontdek de overblijfselen van de bakstenen muren die aan de heuvel vastklampen en bekijk de versterkte poorten versierd met zuilen. Wandel door de Arabische tuinen met prachtige steegjes vol met bougainville, jasmijn en kamperfoelie en geniet van het prachtige uitzicht over de stad en de haven. Naast het fort dat verschillende paleizen en patio’s herbergt, vind je er ook de ruïnes van het Teatro Romano.

Bezoek het Picasso Museum Málaga

Málaga is niet alleen de geboorteplaats van Pablo Ruiz Picasso, maar biedt ook een prachtige collectie van zijn werken. Het Museo Picasso Málaga bevindt zich in het centrum van de oude stad, vlakbij de Plaza de la Merced, waar Picasso werd geboren. Het toont een selectie van Picasso’s werk uit de late 19e eeuw tot aan zijn dood in 1973. De ruim 200 werken bieden een uniek inzicht in zijn ontwikkelende stijl en worden aangevuld met voortdurend veranderende hedendaagse tentoonstellingen. Het Buenavista-paleis zelf, waarin het museum te vinden is, is een prachtig voorbeeld van Andalusische architectuur. Echt een aanrader!

Een klein stukje Parijs in Andalusië

Het Centre Pompidou Málaga, gehuisvest in een grote en kleurrijke glazen kubus, is een klein stukje Parijs in Andalusië. Het museum is het eerste van het merk Pompidou dat buiten Frankrijk werd geopend en bestaat uit drie secties: één met een collectie van Georges Pompidou National Center of Art and Culture met kunst uit de 20e en 21e eeuw, een tweede ruimte gewijd aan tijdelijke exposities en een derde met workshops voor kinderen. Als je in Malaga bent en je houdt van kunst dan is Centre Pompidou Málaga echt een must.

Bezienswaardigheden Málaga - Een klein stukje Parijs in Andalusië

Bezienswaardigheden Málaga - Verken El Mercado Central de Atarazanas, de markt van Málaga

Verken El Mercado Central de Atarazanas,
de markt van Málaga!

De centrale markt in Málaga is één van de beste locaties in de stad om het lokale leven te ervaren. Een bezoek aan de markt geeft je een kijkje in de overvloed aan producten die deze regio in Spanje te bieden heeft. Leuk detail: de centrale markthallen waren tot de 14e eeuw scheepswerven, daarna werd de ruimte gebruikt voor de opslag van wapens en als kazerne en militair hospitaal. Tegenwoordig is het de thuisbasis van één van de meest bruisende en opwindende omgevingen in heel Málaga. De markt omvat honderden kraampjes met vers Spaans fruit en groenten, vis, vlees, kaas, olijven, noten en kruiden. De markt kan voor een toerist soms overweldigend zijn, maar maak je geen zorgen: er zijn genoeg kleine tapasstalletjes om ​snel een hapje en een drankje te pakken en te genieten van het echte leven in Málaga. El Mercado Central de Atarazanas ligt tussen het historische stadscentrum en de haven van Málaga. De markt is op zondag gesloten.

Kom jij ook vakantievieren in Andalusië?

Andalusië is goed bereikbaar met zowel de auto als het vliegtuig. Diverse maatschappijen vliegen vrijwel dagelijks op Málaga. Komt u met de auto, dan volgt u de snelweg A7 tot Málaga, vervolgens neemt u de afslag A-45 richting Sevilla/Granada. Kom vakantievieren in Andalusië. Wij begroeten u graag bij Holiday Mountain!

Recommended Posts